Terasa postavená elegantně, díky hliníkovým nosníkům

blog-terasa-diky-hlinikovym-nosnikum-poutac

Dnes Vám představíme další způsob, jak velice elegantně, rychle a efektivně postavit novou terasu nebo místo pro Vaši relaxaci.

V našem sortimentu najdete i hliníkové nosníky, které se velice jednoduše uchytí (zacvaknutím) na speciálně upravené hlavy podložek New Maxi, Eterno, Star.T, Basic. Každý nosník má délku 2 m a prodloužit jej lze díky spojce nosníku, která je vyrobená z polypropylenu.

Poté už záleží pouze na materiálu, který jste si vybrali na samotný vrch pokládky (dlažba, WPC dřevo).

Dlažba

Následně se na připravený nosník nalepí izolační páska, která u pokládky dlažby slouží jako protihlukový a stabilizační prvek. Můžete jí nalepit po celé délce lišt nebo pouze na určitá místa. Do drážek hliníkový nosníků se rozmístí spárovací křížky (kdekoliv podle velikosti dlažby), které lze díky lehce odnímatelným křidélkům rychle upravit do požadovaného tvaru (např. u zdi do tvaru T). Následně již stačí pouze položit dlažbu. Díky kombinaci izolační pásky a křížků bude pokládka velice pevná a stabilní.

Pokud Vás toto řešení zaujalo, mrkněte na následující video, kde je zobrazen kompletní postup pokládky:

WPC prkna

I v tomto případě si do drážek usadíme klipy, které jsou ale uzpůsobeny pro uchycení WPC prken. Tyto klipy lze opět umístit kdekoliv na nosníku a jejich úhel pro uchycení prken do drážek je 90°nebo 110°. Umožní Vám i mírnou rotaci dřevěných desek, protože klipy lze zároveň natočit až o 40°na obě strany. Další výhodou je i naprosto minimální použití dalších nástrojů např. vrtačky apod.

Zastupujeme značky

informace pro vás

Vybrat PPL Parcelshop